Wednesday, January 26, 2011

Novel The Queen of Suspense : The Best!



Kali ni aku nk citer pasal novel..wahh..skrg jadi "hantu" novel lak..aritu masa p payless book fair d subang jaya smpat le memborong 5 bijik novel..sumenya novel author Mary Higgins Clark..Novel2 dia ni berunsurkn thriller..tu yg aku suka..kalo cite cinta ni mcm bosan skit psl mcm xrealistik kn..kalo lelaki mesti ala2 hensem n pompuan lak ala2 cantik dan ayu..tipu2..hu3...so baik layan thriller baru beshhhhh..

stkt ni da baca 11 titles da

1. Nightime is My Time
2. Remember Me
3. A Cry in The Night
4. Before I Said Goodbye
5. No Place Like Home
6. Let Me Call You Sweetheart
7. Pretend You Dont See Her
8. Silent Night
9. You Belong To Me
10. Daddy's Little Girl
11. I'll be Seing You
12. Dashing Through The Snow (co-writer Carol Higgins Clarks)

Personally aku paling suke "Remember Me" ngan "Let Me Call You Sweetheart". Seriously, 2 buah novel ni berjaya buat aku menghabiskannya seharian suntuk! huhu..teruk betul ek..Yang lain2 pn best gk smpai kadang2 tu bersengkang mata la membaca novel ni..hmm..kalo wat qiyamulail xpe gk ni baca novel..hadoyai..hu3..sebenar2nya, aku mmg xminat novel english pasal aku rasa lambat nk abis..kuang3..tapi nk tau x sape yg buat aku tetiba minat baca novel mary higgins nie?sape lg kalo bkn member aku teman dunia akhirat puan aisyah aka burn..haha..kelakar kn?

alkisahnya..cite ni bermula masa aku study d tahun 3..ade le pameran buku payless ni..si member ni ajak la aku p skali tgk2 buku..haha..aku ni agak skeptikal tgk novel english..hadoii..mau aku mengeja ni..xpn every ayat msti nk nengok dictionary..haha..teruk betul kn..tapi si member ni beriya2 suh aku beli satu..pujuk pnye pujuk pnye pujuk aku pn dgn berat ati nye belila satu novel penulis ni yg berjudul Nightime is My Time..dh beli tu lama gk terperuk kt umah tu smpaila cuti semester bermula dan aku pn mulala bosan tahap cipanzi maka aku pn belek2la novel tu..

Baca dan baca dan baca lagi..ishh..makin byk lak mukasurat yg dah aku abiskan..best le pulak..aku makin nk tau..perasaan dh mula debor..haha..best lak buku ni..baca pnye baca sedar2 da petang..aku cuma bhti bile nk solat + kucil2 je..fuhh..last skali abis gk buku tu..mmg syokk membacanya..ayat2 yg digunakan pn senang faham..xcaya try le baca satu novel nye..adik aku yg skeptikal tu pn da abis baca satu..lps abis baca yg tu aku mula mencari novel2 penulis ni d kedai payless d ampang point..asik2 cari novel penulis ni..smpaikn bila payless ampang point tutup aku sanggup p cari novel2 ni kat MPH Midvalley ngan Borders The Curve..fuhh..dahsyat tul..encik suami pn siap pnh suggest suh try2 tgk penulis lain kot2 mana tau ade yg best gk tp che' pndang sblh mata je..haha..teruk kn..

actually bkn aku xpnh try baca novel english yg lain..ade gk aku beli beberapa buah;
1. Paulo Coelho- The Alchemist, The Zahir, Veronika Decides To Die, Brida
2. Cecilia Ahern - Thanks For The Memories
3. Danielle Steel : Journey
4. Olivia Goldsmith : Switcheroo

Paulo Caelho tu mmg best..siap add as friend masa time ada myspace dodulu..huhu..Cecilia Ahern pn best sbb genre yg berbeza..Yg lain2 tu biasa2 je..hu2..

so buat yg perkenalkan aku pd novel Mary Higgins Clark , the Queen of Suspense ni aku berterima kasih gk la..pasal kalo dia xpaksa aku beli buku tu dlu maybe aku jd pembaca setia novel Ramlee Awang Murshid jela..huhu..so skrg ni da bertambah satu lagi koleksi novel penulis Mary Higgins Clark..

okla, nk start baca satu lg novel Mary Higgins ni sebelum aku p meredah lg payless book fair utk ku borong some more..huhuhu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...